KMC (Klima-og Miljøcenter) i Hillerød

21-07-2017

 

AHC opfører for Hillerød Service A/S  et nyt domicil på Solrødgård ved Hillerød. Projektet er del af en samlet energi-, klima-, og miljøpark.

Projektet omfatter samling af medarbejderne omkring de 4 forsyningsarter (Vand, Spildevand, Kraftvarme/Varme samt Genbrug) sammen med administration

For at opnå mere et energirigtigt byggeri, bedre indeklima samt lettere støbearbejde på byggepladsen, anvender AHC i dette byggeri AirDeck i sted for det traditionelle dæk.

Teknikken bag AirDeck er velafprøvet i blandt andet Benelux-landene, og med det stadigt større fokus på energiforbrug og arbejdsmiljø, kan man således fremtidssikre sit byggeri, både når det gælder indeklima og energiforbrug.

 AirDeck produceres som tynde betonplader, hvori der indstøbes omvendte spande i et systematiseret mønster. Dækelementerne, som kan produceres op til 3,3 x 10,2 meter, transporteres som almindelige dæk stablet på vogn.

Der kan desuden lægges varme- og køleslanger ind i dækket, hvor slanger fordeler indfaldsvarmen rundt i bygningen, og dermed giver et bedre indeklima ved et mindre behov for direkte ventilation, der som bekendt kan medføre træk.

De nye betondæk kan blive op til 30 procent lettere end de traditionelle løsninger, hvilket betyder meget for hele konstruktionen. Dækkene giver mulighed for at bygge med større spændvidde og med langt mere fri placering af søjler hvis behov herfor. Ydermere er der en større fleksibilitet ved udformning af frie kanter samt placeringen af udsparinger.

Den store fleksibilitet i den dobbeltspændte konstruktion gør det muligt ved almindelig kontorlast at arbejde med frie spænd på op til 12 x 12 m.

Fleksibiliteten gør det oplagt at anvende dækket i byggerier, hvor man vil kunne lave huller gennem dækket vilkårlige steder i løbet af bygningens levetid.

Rådgiverteamet består i denne Hovedentreprise af C.F. Møller, som har udarbejdet masterplanen, totalrådgivningen varetages af Gottlieb & Paludan Architects A/S i samarbejde med Sloth Møller, Rådgivende Ingeniører A/S og Krüger A/S.

af Helmut Melcher

 

Nyheder

20-07-2017

Udvidelse af undervisningsfaciliteter

11-07-2017

Nyt beboerhus

06-07-2017

Velkommen til Susanne Nordahl Erner

05-07-2017

Velkommen til Mogens Tanderup

28-06-2017

Roskilde Festival Højskole

Side 1 af 59 |